Kotlety ruskie

Jeśli lubicie pierogi ruskie, to takie kotleciki z ziemniaków i sera na pewno przypadną Wam do gustu.

Składniki

  • 2kg ziemniaków
  • 500g sera bialego
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy przeciskamy przez praske. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Do zimnych ziemniaków dodajemy ser, cebulę, jajka i mieszamy. Masę doprawiamy sola i pieprzem, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i obsmażamy. Kotlety podajemy same z ulubionym sosem i surówką.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!