Kotleciki z kalafiora

Chrupiące kotleciki z gotowanego kalafiora. Pomysł na szybki i pyszny obiad!

Składniki

  • kalafior
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma
  • papryka ostra i słodka
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Ugotować kalafiora w osolonej wodzie (ja dzielę je w różyczki i dopiero wkładam do gotującej wody) podsmażyć jedną cebulkę i 3 ząbki czosnku (wcześniej kroje wszystko w drobną kostkę). Po ugotowaniu kalafiora rozdrabniam widelcem, dodaje podsmażoną cebulkę i czosnek, 2 całe jajka, 4 łyżki bułki tartej (w zależności od konsystencji masy) oraz pieprz, sól, kurkumę, paprykę słodką i ostrą. Formuje kulki, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju na złoty kolor.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!