Kaszowiec

Kaszowiec, czyli pyszne ciasto bez pieczenia przygotowane na bazie kaszy manny.

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 100 g masła
  • 1/2 szkl cukru
  • pół szklanki kaszy manny
  • paczka herbatników
  • kwaśny dżem

Przygotowanie

500 ml mleka zagotować ze 100 g masła i 1/2 szkl cukru, wsypać pół szklanki kaszy i chwilę pogotować. Blaszkę małą keksową wyłożyć folią lub papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki, wylać gorącą masę, na to herbatniki i kwaśny dżem, u mnie czerwona porzeczka, następnie herbatniki i polewa. Poczekać aż wystygnie i do lodówki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 8

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!