Kartofle z dziurami

Zapiekane kartofle z dziurami faszerowane mięsem mielonym z sosem pomidorowym.

Składniki

  • kartofle
  • mielone mięso wieprzowe
  • czosnek
  • cebula
  • majeranek
  • przecier pomidorowy
  • śmietana
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Surowe kartofle podobnej wielkości wydrążyć i napełnić wczesniej przygotowanym mięsnym farszem. (Farsz mięsny: mielone mięso wieprzowe, czosnek, cebula, majeranek, sól, pieprz). Do wysmarowanej brytfanny ściśle ustawiać ziemniaki z farszem po czym lekko podlać wodą. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Gdy będą na pół miękkie zalać je sosem pomidorowym. (Sos pomidorowy: przecier, woda, odrobina śmietany, sól, pieprz do smaku). Przykryć i piec do miękkości.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!