Gulasz z serc drobiowych


Pomysł na tani i smaczny obiad – gulasz z serc drobiowych. Można podawać go z ziemniakami, kaszą, lub z ryżem i ulubioną surówką.

Składniki:

  • 0.5 kg serc indyczych pociętych w drobne paski
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, troszkę estragonu, może być lubczyk
  • 1 łyżka oleju
  • mąka do zagęszczenia sosu
  • śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

Serduszka smażę na oleju na rumiano i w międzyczasie dorzucam cebulę w kostkę i rozdrobniony czosnek, zalewam wodą, dodaję przyprawy i marchewkę. Gotuję do miękkości serc, tak około 2,5 godziny. Dodaję śmietankę i zaciągam mąką.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!