Gruszki w cieście francuskim

Prosty i smaczny deser dla dużych i małych łasuchów. 

Składniki

  • 4 obrane gruszki
  • ciasto francuskie
  • 1 szklanka cukru
  • wanilia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • żurawina
  • jajko do posmarowania

Przygotowanie

Do garnka z wodą dodać cukier, cynamon, wanilie. Zagotować, dodać gruszki i gotować do miękkości. Wyciągnąć i zostawić do wystygnięcia. Odciąć górną część wydrążyć szypułkę, do środka włożyć żurawinę. Gruszki owinąć paskami ciasta francuskiego, posmarować jajkiem i piec 20-25 min 200° i gotowe.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!