Faszerowane paszteciki

Faszerowane paszteciki to fajny i ciekawy pomysł na szybką przekąskę na imprezę. Świetnie pasują do barszczu.

Składniki

Ciasto:

  • 40 dkg mąki
  • 30 dkg margaryny
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 0.5 łyżeczki octu
  • 1 jajko

Farsz:

  • pieczarki
  • papryka
  • cebulka
  • kapusta kiszona

Przygotowanie

Warzywa smażymy, a kapustę gotujemy do miękkości. Później wszystko razem wymieszać i doprawić według uznania.

Składniki ciasta zagnieść i na 1 godz. wstawić do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować na kształt wąskiego prostokąta. Na środek wyłożyć farsz I zwinąć. Posmarować jajkiem. Piec w temp 170 ° 20-30 min.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!