Domowe wafelki

Przepis na domowe wafelki. Pyszne, proste i ekspresowe w wykonaniu.

Składniki

  • 1 opakowanie wafli
  • 150 g masła
  • szklanka cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2i 1/4 szklanki mleka w proszku (ja dodałam ok 3 szklanek, żeby masa była bardziej gęsta)
  • 3 łyżki kakao
  • dżem

Przygotowanie

Masło roztopić ciągle gotując, dodać cukier oraz mleko (płynne).
Gdy składniki zaczną się gotować, zestawić z palnika i odstawić do przestygnięcia.
Do przestudzonej masy dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Masę podzieliłam na dwie części i do jednej dodałam kakao. Po dokładnym wymieszaniu masy przekładamy wafle, można dodać dżem do którejś z warstw – u mnie był malinowy.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!