Domowe Rafaello

Domowe rafaello to świetny pomysł na szybki deser. Kulki są doskonale koksowe i rozpływają się w ustach.

Składniki

  • 2 szkl. mleka w proszku
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. wody
  • 3-4 wafle suche
  • 250 dkg wiórek kokosowych
  • 1 kostka margaryny

Przygotowanie

Wodę z cukrem rozpuścić na ciepło i podgrzewać aż powstanie gęsty syrop. Przestudzić i dodać margarynę dobrze rozetrzeć, następnie dodajemy mleko w proszku i pokruszone drobno wafle oraz trochę wiórek kokosowych – powstanie gęsta masa z której formujemy kulki i obtaczamy je wiórkami kokosowymi. Następnie wkładamy do lodówki na minimum pół godziny i gotowe.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!