Domowe łazanki z kiszonej kapusty


Domowe łazanki z kiszonej kapusty

Sprawdzony przepis na domowe łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i boczkiem.

Składniki oraz sposób przygotowania

  • kapusta kiszona 500g
  • cebula 1
  • boczek 300g
  • kiełbasa 300g

Kapustę posiekać i gotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim.

Na dużej, głębokiej patelni zeszklić cebulę, dodać pokrojony w kostkę boczek oraz kiełbasę i przesmażyć razem.

Makaron:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • sól

Z mąki, jajek, soli zagnieść ciasto. Rozwałkować cienko i pokroić w kwadraty.

Gotować w osolonej wodzie do miękkości.

Miękką kapustę odcedzić, połączyć z zawartością patelni oraz odcedzonym makaronem.

Doprawić pieprzem, solą, mielonym kminkiem oraz maggi.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 11

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!