Ciasto z truskawkami

Przepis na wilgotne, puszyste i pełne smaku ciasto z truskawkami.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • kostka masła lub margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie

Jajka ubić mikserem z cukrami (około 4 minut), ciągle miksując dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Dodać roztopioną, ostudzoną margarynę lub masło, zmiksować na gładką masę. Wylać na blachę, ułożyć owoce (ja moczyłam w mące żeby nie opadły). Piec w 160 stopniach około 35-40 minut, do suchego patyczka. Owoce oczywiście można dać dowolne, niekoniecznie truskawki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 25

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!