Ciasto z rabarbarem

Szybkie i proste ciasto z rabarbarem, idealne do popołudniowej kawy.

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 12 łyżek oleju
  • 12 łyżek śmietany 12%
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

4 białka ubić na pianę, dodać szklane cukru z 1 cukrem waniliowym i dalej ubijać, dodać 4 żółtka, 12 łyżek oleju, 12 łyżek śmietany 12%, 3 szklanki mąki pszennej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia. Po zakończeniu miksowania wylać na blachę . Na wierzchu położyć rabarbar – mogą też być inne owoce i posypać kruszonką. Piec około 40-50 min w 170 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!