Ciasto na maślance z rabarbarem i kruszonką

4.4
(56)

ciasto na maślance z rabarbarem i kruszonką

To ciasto z rabarbarem to idealny pomysł na weekendowy deser. Świetnie sprawdzi się również jako słodka przekąska na grilla albo na rodzinny piknik.

Składniki (na dużą blachę)

Ciasto

  • 2 szkl maślanki
  • 2 szkl cukru
  • 1 szkl oleju
  • 4 jajka
  • 5 szkl mąki
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruszonka

  • 0,5 kostki masła
  • 1 szkl mąki
  • 0,5 szkl cukru
  • cukier waniliowy

Dodatkowo

  • rabarbar

Przygotowanie

Maślankę, jajka, cukier i olej wymieszać do połączenia. Następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem, na ciasto wrzucić pokrojony rabarbar i całość posypać kruszonką. Piec w 180 st. około 50 min. Po upieczeniu można polać lukrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 56

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!