Ciasto z cukinii

Błyskawiczne w przygotowaniu, bardzo wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z cukinii.

Składniki

  • 3 jajka
  • 300 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/8 litra oleju
  • 400 g cukinii (obranej i startej na dużych oczkach)
  • 300 g mąki
  • 1 proszek do pieczenia (dałam 16g opakowanie Dr. Oetker)
  • 1 czubata łyżka kakao
  • 50 g orzechów

Przygotowanie

Jajka i cukier zmiksować. Dodać olej, miksować dalej. Dodać resztę składników, wymieszać dokładnie i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160-170° około 50 minut ( najlepiej sprawdzać patyczkiem).


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!