Ciasto stefanka bez pieczenia

Stefanka na herbatnikach to ciasto idealne do kawy. Rewelacyjnie wygląda, pysznie smakuje, a pracy przy nim niewiele.

Składniki

  • 10 paczek herbatników petitków
  • 2 kostki masła
  • 15 dkg cukru pudru
  • 4 żółtka
  • cały olejek waniliowy
  • 3 łyżki kakao
  • trochę cukru trzcinowego w płynie
  • 15 dkg orzechów mielonych

Blacha 36×25

Przygotowanie

2 kostki masła utarłam z 15 dkg cukru pudru. Podczas ucierania dodałam po trochu 4 żółtka I dalej ucierałam. Dodałam cały olejek waniliowy i 3 łyżki kakao i trochę cukru trzcinowego w płynie. Na koniec dodałam 15 dkg orzechów mielonych i wszystko dobrze wymieszałam. Herbatniki wyłożyłam na blachę I warstwami nakładałam krem i znowu herbatniki i tak powstało 5 warstw wsadziłam do lodówki na kilka godzin i gotowe.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.4 / 5. Oddanych głosów: 78

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!