Ciasto słony karmel

Ciasto słony karmel to deser dla fanów słonych deserów. Ciasto rozpływa się w ustach, jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

Składniki:

BISZKOPT

  • 6 jajek
  • 1 niecała szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 duża łyżka miodu
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier, żółtka, miód, mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do blaszki i piec ok. 25 minut w 170-180 st. C.

Krem jak do karpatki – budynie zmiksować z masłem, dodać alkohol (krupnik słony karmel – ile kto lubi)

Ciasto przekroić na 2 części nałożyć krem do środka.

Masą krówkową przesmarować wierzch ciasta (ok. 1/3 puszki) na to nałożyć słone krakersy potem pozostałą masę krówki. Na koniec posypać słonymi orzechami.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 17

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!