Ciasto niedzielne

Ciasto niedzielne, ale niekoniecznie tylko na niedzielę. Idealne do kawy i herbaty.

Składniki:

  • 5 średnich jajek
  • 1 szklanka mąki luksusowej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru 5 średnich jabłek + cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Ubić białka z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ubitej masy. Wylać na blaszkę o wymiarach 24×24 cm. Na wierzch układać gęsto jabłka (obrane) i posypane cukrem waniliowym. Piec około 45 minut w temperaturze 180 C bez termoobiegu.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!