Ciasto Kinder Country

Przepis na ciasto w stylu batonika kinder country bez pieczenia. Pyszne i łatwe do przygotowania.

Składniki

  • 2 mleczne czekolady
  • 2 białe czekolady
  • 330ml śmietanki 30%
  • 250g serka mascarpone
  • 2.5 szklanki pszenicy w miodzie + ok. 2 szklanki do posypania
  • 200g herbatników

Przygotowanie

Mleczną czekoladę rozpuścić w jednej kąpieli wodnej, białą w drugiej. Zostawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić i dodawać do niej po łyżce mascarpone, nadal miksując. Do dwóch łyżek masy śmietanowej dodać mleczną czekoladę, do pozostałej masy białą czekoladę i 2.5 szklanki pszenicy. Wymieszać. Na spód tortownicy wyłożyć herbatniki, na to masę z serka i śmietany, na masę jeszcze raz herbatniki, na nie masę z mleczną czekoladą i posypać pozostałą pszenicą. Chłodzić w lodówce kilka godzin, najlepiej noc żeby masa stężała.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.8 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!