Ciasto budyniowe z jabłkami

Przepis na pyszne ciasto budyniowe z jabłkami. Idealne do kawy czy herbaty.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 kg jabłek
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • mały proszek do pieczenia
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe

Przygotowanie

Margarynę utrzeć z cukrem na puch. Dodawać stopniowo jajka i mąki z proszkiem. Ciasto podzielić na 2 części. 1 część położyć równo na blachę zetrzeć jabłka na tarce i wyłożyć na ciasto. Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu i gorącym polać ciasto na to wyłożyć drugą część ciasta. Piec 45 minut w 200C°.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 9

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!