Ciasto bez nazwy i bez pieczenia

Ciasto bez nazwy i bez pieczenia. Tajemnicza słodkość która zachwyci każde podniebienie.

Składniki

  • 1 szklanka kaszy manny
  • 1 litr mleka
  • 1 kostka Kasi lub masła
  • ok 3/4 szklanki cukru
  • masa krówkowa gotowa o smaku orzechowym
  • herbatniki kakaowe
  • migdały lub cos innego do posypania

Na blaszkę 25×30 lub 25×25

Przygotowanie

Masło, mleko, cukier powoli zagotować, na koniec dodać kasze i energicznie mieszać. Jak będzie gęste zdjąć z ognia, po chwili wylać na herbatniki, przełożyć kolejna warstwą, trochę ostudzić. Rozsmarować masę orzechową (lub jaka wolicie) i posypać migdałami. Schłodzić ok. 3h.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!