Czekoladowe ciastka bez pieczenia

Pyszne i błyskawiczne czekoladowe ciastka bez pieczenia – super do kawy, jak i na przekąskę.

Składniki

  • 3 szklanki płatków owsianych (250ml szklanka)
  • 8 łyżek mleka
  • 125g margaryny (ja dałam masło)
  • 4 łyżki czubate kakao
  • 1 szklanka cukru (można dać trochę mniej)

Przygotowanie

Wszystkie składniki oprócz płatków wkładamy do garnka i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Po lekkim ostudzeniu wlewamy do płatków i dokładnie wszystko mieszamy. Formujemy kulki wielkości orzecha, układamy na papier i przygniatamy, żeby je spłaszczyć. Odczekać aż wyschną.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 26

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!