Chlebki do kebaba

przepis na chlebki do kebaba

Sprawdzony przepis na chlebki do kebaba. Pyszne i o niebo lepsze od kupnych, a do tego proste do zrobienia.

Składniki

  • 2 szkl mąki u mnie kubek (300 ml)
  • 3/4 szklanki mleka u mnie kubek (300 ml)
  • 3,5 dag drożdży
  • płaska łyżeczka cukru
  • łyżeczka soli
  • łyżka oleju

Przygotowanie

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem. Do mąki dodać sól i rozpuszczone drożdże w mleku. Zagniatając ciasto, dodać łyżkę oleju. Ciasto należy dobrze wyrobić, do momentu, aż będzie ,,rosło w rękach,, odstawić na 20 min, aby odpoczęło. Następnie jeszcze raz zagnieść. Podzielić na części i rozwałkować, podsypując odrobiną mąki na kształt placków. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 15-20 min. Z tej porcji wyszło mi 5 chlebów średniej wielkości.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 8

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!