Bounty bez pieczenia

Szybkie w przygotowaniu, a do tego bez pieczenia, pyszne kokosowe ciasto inspirowane popularnym batonikiem Bounty.

Składniki

  • 300g herbatników kakaowych
  • 400g wiórek kokosowych
  • 1 puszka mleka skondensowanego (530g)
  • 320g masła
  • 2 tabliczki czekolady

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy spód.
    200g herbatników kakaowych rozdrabniamy mikserem/blenderem, dodajemy ok. 120g roztopionego masła i mieszamy. Jak będzie zbyt suche to można dodać trochę oleju kokosowego.
    Wykładamy na blaszkę – ja mam o wymiarach 23x23cm.

  2. Przygotowujemy masę kokosową.
    400g wiórek kokosowych wsypujemy do miski, dodajemy 1 puszkę mleka skondensowanego (530g) oraz 100g roztopionego masła. Wykładamy na spód z herbatników. Lekko dociskamy.

  3. Przygotowujemy polewę.
    Rozpuszczamy 2 tabliczki czekolady wraz z 100g masła. Wylewamy na masę kokosową. Całość wstawiamy na lodówki najlepiej na całą noc.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 12

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!