Blok czekoladowy

Blok czekoladowy z herbatnikami to idealna przekąska dla fanów słodkości. Wykonanie go zajmuje bardzo mało czasu.

Składniki:

  • 250g margaryny/masła
  • 250g herbatników
  • 1,5 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. wody
  • 6 łyżek kakao
  • 1 op. mleka w proszku

Sposób przygotowania:

  1. Herbatniki pokruszyć bardzo drobno.
  2. W rondelku zagotować wodę z margaryną i cukrem.
  3. Zdjąć rondelek z ognia, wsypać mleko w proszku oraz kakao – całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Do powstałej masy dodać pokruszone ciastka i wszystko ponownie dokładnie wymieszać.
  5. Gotową masę przełożyć do wąskiej formy wyłożonej folią spożywczą lub aluminiową, wyrównać i wstawić do lodówki na całą noc, aby blok stężał.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!