Blok czekoladowy jak z PRL-u

Ten pyszny deser czekoladowy z herbatnikami to doskonała propozycja na małą słodką przekąskę, lub dodatek do południowej kawy.

Składniki

  • kostka margaryny
  • 1/2 szkl. wody
  • 2 szkl. cukru
  • 5-6 łyżek kakao
  • 500g mleka w proszku
  • paczka herbatników

Przygotowanie

Wodę, cukier, margarynę zagotować. Kakao i mleko w proszku razem wymieszać. Dolewać do tego cały czas mieszając rozpuszczoną margarynę z wodą i cukrem i następnie dodać pokruszone herbatniki. Wymieszać wszystko razem i przełożyć na blachę keksową wyłożona papierem do pieczenia. Blok wstawić do lodówki na całą noc, aby stężał.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 24

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!