3 bit na krakersach

Ciasto 3 bit to wyjątkowo pyszny deser, który nie wymaga pieczenia i jest łatwy w przygotowaniu.

Składniki

  • 3 paczki krakersów słonych
  • słoik kremu czekoladowo-orzechowego (do pieczywa)
  • 2 budynie waniliowe
  • 2 jajka całe
  • 1,5 kostki masła ekstra
  • szklanka cukru
  • śmietana 36% 500ml

Przygotowanie

Rozkładamy jedną warstwę krakersów na blaszce, smarujemy kremem czekoladowo-orzechowym i nakładamy następną warstwę krakersów.

Krem:

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z 1/2 szklanki cukru na sztywną pianę. Do proszku budyniowego dodajemy dwa żółtka, wszystko razem mieszamy i wlewamy do gotującego sie mleka. Mieszamy do zaniku surowizny żółtek. Następnie do ugotowanego, ciepłego budyniu wrzucamy pokrojone w kostkę masło i mieszamy mikserem. Dodajemy ubite białka. Krem jeszcze ciepły wylewamy na krakersy. Ponownie układamy krakersy jak na dole blachy. Na koniec ubijamy śmietanę z 1/2 szklanki cukru i wykładamy na wierzch ciasta.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!