Zacierki na mleku

4.5
(4)

Zacierki na mleku

Zacierki na mleku, czyli smaki dzieciństwa. Ugotuj je i wróć do tamtych czasów!

Składniki

  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki gorącej wody
  • szczypta soli
  • 1,5 szklanki mleka

Przygotowanie

Mąkę mieszamy z solą i dodajemy gorącą wodę. Ciasto wyrabiamy aż będzie prawie suche. Jeżeli będzie się kleiło, można dodać więcej mąki. Z powstałego ciasta formujemy “rwane” kluseczki które wrzucamy do gotującego się mleka. Gotujemy przez około 3 minuty. Najlepiej smakuje z cukrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!