Tarta o smaku batonika Bounty. Prosta i szybka, a do tego rewelacyjna w smaku.
Składniki
Spód do ciasta
- 300g ciasteczek typu oreo
- 50g masła roztopionego
- 50g mlecznej czekolady
Środek
- 100g białej czekolady
- 150g wiórek kokosowych
- 200ml kremówki
- 50g masła
- 30g cukru
Polewa
- 100g kremówki
- 20g masła
- 175g mlecznej czekolady
Przygotowanie
Ciasteczka zblendować, dolać do nich roztopione masło i czekoladę. Zblendować jeszcze raz, ciastka będą przypominały mokry piasek. Foremkę do tarty wysmarować masłem. Wysypać ciastka i ugnieść, zrobić wyższe boki.
Masło, kremówkę, białą czekoladę i cukier wrzucić do rondelka i gotować do momentu rozpuszczenia czekolady, dodać wtedy wiórki kokosowe. Odstawić do wystygnięcia. Następnie wyłożyć na spód ciasta i wstawić do lodówki.
Czekoladę, masło i kremówkę wrzucić do rondelka i gotować do rozpuszczenia czekolady, jak polewa się schłodzi polać nią ciasto.