Szybkie rogaliki twarogowe

4.5
(51)

rogaliki twarogowe

Tak delikatnych rogalików jeszcze nie jedliście! Rogaliki twarogowe przygotowuje się bardzo łatwo, smakują rewelacyjnie i pięknie pachną.

Składniki

  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g twarogu w kostce
  • 120 g miękkiego masła
  • 70 g cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie

Wszystkie składniki ze sobą połączyć, wyrobić na jednolitą masę. Schłodzić przez około 30 min. Wyjąć, podzielić na dwie części i rozwałkować. Pociąć na 12 kawałków, zwinąć w rogaliki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i piec w 180° C około 20-25 min. Smacznego!


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 51

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!