Śledzie smażone w zalewie

0
(0)

Śledzie smażone w zalewie

To danie świetnie sprawdzi się jako przekąska na świątecznym stole.

Składniki

  • 1 kg płatów śledziowych
  • cebula
  • ogórki kiszone
  • jajko
  • mąka
  • sól

Zalewa:

  • 3 szkl. wody
  • 1 szkl. octu
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. oleju
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • kostka rosołowa drobiowa

Przygotowanie

Śledzie lekko posolić i smażyć obtaczając wcześniej w mące, jajku i ponownie w mące.

Śledzie przekładamy w naczyniu plastrami cebuli i plastrami ogórków kiszonych. Składniki na zalewę łączymy i zagotowujemy. Zalewamy naczynie z rybą. Dajemy im trochę czasu żeby się przegrały.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!