Serowe oponki

4.4
(28)

Serowe oponki

Puszyste i przepyszne oponki z ciasta twarogowego smażone w głębokim tłuszczu.

Składniki

  • 0,5 kg sera
  • 0,5 kg mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 4 żółtka
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • 1 opak. cukru wanilinowego

Przygotowanie

Składniki połączyć i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 1-1,5 cm, wycinać oponki i smażyć partiami na oleju ze smalcem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 28

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!