Sernik z wiaderka na kruchym spodzie

4.8
(8)

Sernik z wiaderka na kruchym spodzie

Zobacz jak przygotować przepyszny sernik pieczony na kruchym cieście. Doskonałe ciasto na Święta!

Składniki / tortownica 26 cm

Masa serowa

  • 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 jajka
  • 80 ml śmietanki 30%

Kruchy spód

  • 1 i 3/4 szkl mąki
  • 1, 5 łyżki kakao
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka śmietany
  • 125 gram masła
  • 1/4 szkl drobnego cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Wszystkie składniki na masę serową oprócz jaj zmiksować na jednolitą masę. Na końcu dodać jajka i również zmiksować.

Z podanych składników na kruchy spód zagnieść ciasto. Podpiec ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 180°, następnie wylać przygotowaną masę serową i piec ok. 45 min.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 8

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!