Puszysty i kremowy sernik z masą krówkową. Bardzo prosty w przygotowaniu!
Składniki
- 1 kg sera z wiaderka
- 6 jajek
- 1 puszka mleka zagęszczonego (słodzone)
- 2 budynie śmietankowe
- 1 opakowanie ciastek (kto jakie lubi)
- ⅓ kostki masła
- 1 puszka masy krówkowej
Przygotowanie
Spód
Ciastka kruszymy najdrobniej jak się da, dolewamy do tego rozpuszczone masło i mieszamy.
Wymieszane ciastka wykładamy na okrągłą blaszkę (dobrze ugniatamy).
Masa serowa
Do miski wrzucamy cały ser, 6 jajek, puszkę mleka i 2 budynie.
Całość miksujemy na gładką masę.
Gotową masę serową przekładamy do blaszki na ciasteczka.
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 45-50 min. w temperaturze 170 stopni.
Masę krówkową przekładamy do rondelka i delikatnie podgrzewamy.
Letnią masę przekładamy na wystudzone ciasto.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin.