Smaczny i bardzo kremowy sernik o smaku waniliowym. Pięknie pachnie i wspaniale smakuje.
Składniki
Spód
- 2 szkl mąki
- 1/2 kostki masła
- 4 łyżki śmietany
- 4 żółtka
- 2 łyżki kakao
- ½ szkl cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa
- 1.5 kg sera z wiaderka
- 8 jajek
- 1 szkl cukru
- 3 budynie waniliowe
Przygotowanie
Wszystkie składniki na spód dobrze ze sobą połączyć i wyłożyć na blachę. Podpiec ok. 11 min w 160°C na termoobiegu.
Białka ubić ze szczyptą soli i z cukrem. Do osobnej miski dodać ser, żółtka i budynie cały czas ubijać. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Wylać na spód i piec ok. 55 min w 160°C na termoobiegu.