Sernik tradycyjny


Sernik tradycyjny to doskonałe ciasto na co dzień, jak i od święta. Tradycja w najlepszym wydaniu!

Składniki oraz sposób przygotowania:

CIasto:

  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 125 gr margaryny
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Wylepić dno blaszki, włożyć do lodówki.

Masa serowa:

  • jajka 8 sztuk
  • szklanka cukru
  • 1 kg twarogu (z wiaderka)
  • 2 opakowania budyniu
  • 1/2 szklanki oleju

Ubić jajka z cukrem na sztywną pianę (na dużych obrotach), dalej dodawać pozostałe składniki miksując na małych obrotach. Wyłożyć gotową masę na ciasto.

Wypiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. godzinę. Po wyłączeniu, ostudzić przez około 15 minut przy otwartym piekarniku.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 17

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!