Przepis na bardzo lekki i delikatny w smaku serniczek pod kokosową pierzynką.
Składniki
Ciasto:
- 200g mąki
- 6 łyżek cukru
- 75g margaryny
- 1 jajko
- 1,5 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 1 kg zmielonego sera
- 2 całe jajka
- 6 żółtek
- 2 szkl. mleka
- 1 szkl.oleju
- 2 szkl. cukru
- 2 budynie bez cukru waniliowe
Dodatkowo:
- wiórki kokosowe
Przygotowanie
Składniki na ciasto połączyć i zapiec w 180* ok. 20 min.
Składniki na masę razem zmiksować i wlać na podpieczone ciasto. Piec ok. 1 godz w temp. 180*. Na gorące wyłożyć pianę z białek ubitą z pół szklanki cukru i posypać kokosem. Zapiec do zrumienienia.