Sernik bez spodu z budyniem

4.4
(48)

Sernik bez spodu z budyniem

Łatwy, szybki i przepyszny sernik pieczony bez spodu z dodatkiem budyniu. Idealny na każdą okazję.

Składniki

  • 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego
  • 250 g cukru
  • 100 g masła
  • 7 jajek
  • 1 budyń śmietankowy
  • szczypta soli

Przygotowanie

Ucieramy miękkie masło z cukrem, dodając po jednym żółtku, na puszystą masę.
Do utartej masy dodajemy porcjami ser oraz budyń (proszek).

Białka ubijamy z szczyptą soli i delikatnie mieszamy z masą serową do połączenia. Masę przekładamy do tortownicy 26 cm wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez ok. 1 godzinę.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 48

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!