Serniczek z jagodami

5
(3)

Serniczek z jagodami

Pyszny waniliowy sernik z dużą ilością jagód. Ciasto idealne na każdą okazję, jak i bez okazji.

Składniki

  • 750 g mielonego twarogu półtłustego
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2x budyń waniliowy
  • 50 g roztopionego masła
  • 1,5 szklanki jagód

Przygotowanie

Twaróg przełożyć do dużej miski, dodać cukier, budyń, cukier waniliowy, wbić jajka i wlać ostudzone masło. Wszystko razem zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przelać do tortownicy (20 cm), posypać jagodami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec 1h + 10 min — w 150 stopniach. Piekarnik wyłączyć, sernik zostawić w piekarniku na ok. 30 min. Po całkowitym ostygnięciu wkładam serniczek do lodówki i jem dopiero następnego dnia taki jest lepszy, wilgotniejszy po wyjęciu sypie cukrem pudrem dla smaku.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!