Sałatka z wątróbki – przepis na pyszną, tanią i sycącą przekąskę.
Składniki
- 250g wątróbki kurzej
- 1 jabłko
- 1 ogórek kiszony
- 3 ogórki konserwowe
- pół papryki (kolor dowolny)
- 1 cebula średnia
- 3 jajka na twardo
- pół małej główki sałaty lodowej
- mały pęczek pietruszki
- mały pęczek koperku
- majonez
- musztarda
- ziarna sezamu
- sól
- pieprz
- suszony czosnek
Przygotowanie
Wątróbkę usmażyć w mące i po przestudzeniu pokroić na mniejsze kawałki, resztę składników pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać w misce razem z trzema łyżkami majonezu i łyżeczką musztardy, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Posypać ziarnem sezamu i odstawić do lodówki do przegryzienia.