Rabarbarowe ciasto na maślance

3.4
(7)

Rabarbarowe ciasto na maślance

Ciasto na maślance z rabarbarem i kruszonką. Puszyste, wyrośnięte i przepyszne ciasto do popołudniowej kawy.

Składniki

Ciasto

  • 4 jajka
  • 1,5 szkl cukru
  • 1,5 szkl maślanki
  • 1 szkl oleju
  • 4 szkl mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruszonka

  • 0,5 szkl mąki
  • 0,5 szkl cukru
  • 30 g margaryny

Dodatkowo

  • ok. 1 kg rabarbaru

Przygotowanie

Jajka ubić z cukrem, dodać maślankę i olej. Po wymieszaniu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Wylać na blaszkę, ułożyć owoce w moim przypadku rabarbar.
Kruszonka: Składniki rozdrobnić jak na kruszonkę, posypać na owoce i do piekarnika na 180 stopni na ok. 45-50 min.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.4 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!