Wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania sernik bez spodu.
Składniki
- 8 jajek
- całe masełko w kostce
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- ser na sernik (najlepiej President, wiaderko 1 kg)
- mąka ziemniaczana
Przygotowanie
Żółtka oddzielasz od białek, do żółtek dodajesz cukier, cukier waniliowy, miękkie masło i miksujesz. Jak już wszystko się ładnie połączy to dodajesz 3 łyżki mąki ziemniaczanej po czym dalej miksujesz do połączenia. Następnie dodajesz ser i miksujesz. W innej misce miksujesz białka na piane po czym dodajesz do powstałej masy serowej, delikatnie łączysz. Wstawiasz do nagrzanego do 145 stopni piekarnika z termoobiegiem i pieczesz ok 1h i 10 minut.