Puszyste racuchy drożdżowe

5
(4)

Puszyste racuchy drożdżowe

Puszyste drożdżowe placuszki, idealne na śniadanie lub podwieczorek.

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 7 g suchych drożdży
  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 2 jabłka

Przygotowanie

Wszystkie składniki (oprócz jabłek) umieść w misce. Ciasto wyrabiaj kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Następnie ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę. Przed samym smażeniem obierz jabłka. Pokrój w kostkę i dodaj do ciasta. Wymieszaj.
Smaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron po 2-3 minuty do zarumienienia.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!