Prosta babka cytrynowa

2.2
(5)

Niezwykle prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu babka cytrynowa. Idealna propozycja na świąteczny stół.

Składniki

  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 3/4 szkl cukru
  • 4 jaja
  • 2 szkl mąki
  • 1 duża płaska łyżka proszku do pieczenia
  • 1 cytryna

Przygotowanie

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć z cukrem do ‘białości’, dodawać po 1 jajku. Następnie dodać mąkę z proszkiem, sok i skórkę startą z cytryny. Ciasto wylać do wąskiej foremki, piec 45 min w 180 C.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 2.2 / 5. Oddanych głosów: 5

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!