Pączki kładzione łyżką

4
(3)

Puszyste i delikatne pączki, które robi się błyskawicznie, bo zamiast formowania ciasta, wystarczy nakładać porcje łyżką prosto na rozgrzany tłuszcz.

Składniki

  • 200 g jogurt naturalnego
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • pół łyżeczki soli
  • skórka z cytryny
  • 170 g mąki
  • 8 g proszku do pieczenia

Przygotowanie

Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać.

Kawałki ciasta odcinać łyżką maczaną w gorącym tłuszczu i kłaść na rozgrzany olej. Pączki smażyć na złotobrązowy kolor. Po osączeniu ułożyć na półmisku i posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!