Galaretkowiec to leciutki jak pianka deser z dużą ilością galaretek w przeróżnych smakach. Posmakuje każdemu!
Składniki
- 500 ml mleka (2 szklanki)
- 35 g cukru (3 łyżki)
- 4 g cukru waniliowego (1 łyżeczka)
- 4 galaretki w różnych kolorach
- 25 g żelatyny
Przygotowanie
Galaretki rozpuścić w 250 ml wody, a następnie przelać w takie naczynia, by móc pokroić na “kwadraciki”.
Żelatynę rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Mleko zagotować razem z cukrami. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać razem, zdjąć z palnika i odstawić do całkowitego ostudzenia.
Galaretki pokroić w kostki, wymieszać razem by kolory się zmieszały. Zalać ostudzonym mlekiem.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.