Galaretkowiec na mleku

4
(8)

Galaretkowiec na mleku, czyli przepyszny deser na zimno. Dzięki kolorowym galaretkom ładnie wygląda.

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 1l wody
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 4 galaretki o rożnych kolorach
  • 25 g żelatyny

Przygotowanie

Galaretki rozpuścić, każdą w 250 ml wody, wlać do głębokich talerzy i pozostawić do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuścić w 300 ml wody gorącej. Mleko zagotować razem z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczona żelatynę, wymieszać razem, zdjąć z palnika i odłożyć do całkowitego ostudzenia. Galaretki pokroić w kostkę, wymieszać razem by kolory się zmieszały, zalać ostudzonym mlekiem I włożyć do lodówki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 8

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!