Ciasto ucierane z serem i jagodami

4.5
(48)

Ciasto ucierane z serem i jagodami

Przepis na ciasto ucierane z serem i dużą ilością jagód. Rewelacyjny deser do popołudniowej kawy czy herbaty.

Składniki

  • 1.5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Dodatkowo:

  • 1 szkl jagód
  • 250 gram twarogu plus cukier waniliowy do smaku
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Jajka utrzeć z cukrami, dodać sól, proszek do pieczenia, mąkę olej wymieszać. Ciasto przelać do keksówki, następnie wyłożyć twaróg utarty z cukrem i na to borówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 55 min.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 48

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!