Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką

4.5
(11)

Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką

Wilgotne ciasto z rabarbarem i kruszonką, które idealnie sprawdzi się na każdą okazję.

Składniki

  • 2 jajka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1/2 szkl oleju
  • 200 g jogurtu naturalnego bądź greckiego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • trochę cukru waniliowego
  • 2,5 szkl. mąki

Kruszonka

  • 100 g zimnego masła
  • 180 g mąki pszennej
  • 100 g cukru

Przygotowanie

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodać jogurt, olej oraz mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Składniki krótko zmiksować do połączenia. Masę przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć pokrojony na mniejsze kawałki. Składniki na kruszonkę połączyć i posypać ciasto. Piec 50 min w 180°. C góra-dół.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 11

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!