Wilgotne ciasto z rabarbarem i kruszonką, które idealnie sprawdzi się na każdą okazję.
Składniki
- 2 jajka
- 3/4 szkl. cukru
- 1/2 szkl oleju
- 200 g jogurtu naturalnego bądź greckiego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- trochę cukru waniliowego
- 2,5 szkl. mąki
Kruszonka
- 100 g zimnego masła
- 180 g mąki pszennej
- 100 g cukru
Przygotowanie
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodać jogurt, olej oraz mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Składniki krótko zmiksować do połączenia. Masę przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć pokrojony na mniejsze kawałki. Składniki na kruszonkę połączyć i posypać ciasto. Piec 50 min w 180°. C góra-dół.