Bułeczki drożdżowe z nutellą

4
(1)

Bułeczki drożdżowe z nutellą

Proste i smaczne bułeczki drożdżowe z dodatkiem nutelli. Idealne do kawki jak również na piknik, w podróż oraz jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Składniki

  • 70 g drożdży
  • 120 g cukru
  • 300 ml mleka
  • 600 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka soli

Dodatkowo

  • krem Nutella

Przygotowanie

Najpierw łączymy ciepłe mleko, cukier i drożdże, później dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy drożdżowe ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Wałkujemy nieco grubiej i za pomocą szklanki wycinamy kółka. Na każde kładź łyżeczkę nutelli i formuj bułeczki. Smarujemy jajkiem, pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!