Budyniowiec z kajmakiem


Budyniowiec z kajmakiem to propozycja na pyszne ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • 2 litry mleka
  • kostka masła
  • 10 budyni
  • 5 łyżek cukru
  • Herbatniki u mnie 3 paczki
  • Puszka kajmaku
  • 2 galaretki

Przygotowanie:

Do garnka wlewam 1 i pół l mleka dodaje kostkę masła i cukier czekam aż się rozpuści. Pół mleka które zostało rozrabiam z budyniami i dodaje do garnka z gotującym się mlekiem. W między czasie na blachę kładę papier do pieczenia i warstwę herbatników. Jak masa będzie gotowa to daje pół na herbatniki później kładę na nią herbatniki, masę kajmakową, herbatniki i znowu masę budyniową, a jak stężeje to 2 galaretki na wierzch z tym że 2 galaretki w 600 ml wody żeby była bardziej sztywna.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 16

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!